Zucchini blossom tempura / Beignets de fleurs de courgette

Spring is here and in the South of France we see these little fresh local zucchini with their beautiful blossom sold on the market. It is too pretty to resist buying some… this recipe is a classic here in Nice, served for cocktail or as a starter with a salad.

fleurs de courgette zucchini blossom

Ingredients (for 4 to 8):

8 zucchini blossom
85g flour
1 egg
a pinch of baking powder
1 cup of (soya) milk
parsley
olive oil
salt, pepper

How to: 

Mix well the flour, egg, (soya) milk, a drop of olive oil and the pinch of baking powder. Leave aside for 15mn.

Add the parsley, some salt and pepper. Mix well.

Heat olive oil in a frying pan (it has to be deep enough to be able to fry the tempura).

Dip the flower blossom in the tempura dough when the oil is very hot and fry for less than 5mn on both sides.

When you take them out of the frying pan, leave them on a paper towel to remove the excess of oil.

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fleurs de courgette zucchini blossom

Ingrédients (pour 4 à 8):

8 fleurs de courgette
85g de farine
1 oeuf
1 pincée de levure
1 verre de lait (de soja)
persil
huile d’olive
sel, poivre

Recette:

Mélanger la farine, l’oeuf, le lait (de soja), une cuillère à café d’huile d’olive et une pincée de levure. Laisser reposer 15mn.

Ajouter le persil, assaisonner de sel et de poivre. Bien mélanger.

Faire chauffer l’huile d’olive dans une grande casserole (il faut qu’il y ait suffisamment d’huile pour pouvoir y tremper les beignets).

Faire frire les beignets une fois que l’huile est bien chaude. Penser à les tourner pour les cuire des 2 côtés. Chaque beignet devrait être cuit en moins de 5mn.

Les sortir et les mettre dans une assiette avec du papier absorbant pour retirer l’excès d’huile.

Servir en apéritif ou en entrée avec une salade.

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